ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2020
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (17.2. 2020)
Polévka drožďová (obs.al.č.1,1a,3,7,9)
I. Hrachová kaše s cibulkou, pečené vepřové maso (obs.al.č.1,1a,7)
II. Rybí filé na másle, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,4,7)
Salát z hlávkového zelí s mrkví
Sirup, ovocné mléko, voda s citrónem (obs.al.č.7)


Úterý (18.2. 2020)
Kuřecí vývar se špaldovými knedlíčky (obs.al.č.1,3,9)
I. Kuřecí maso na paprice, těstoviny (obs.al.č.1,1a,3,7)
Ovoce
Čaj ovocný, voda


Středa (19.2. 2020)
Polévka pohanková se zeleninou (obs.al.č.1,7,9)
I. Vepřový řízek, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Pečená kuřecí roláda, nastavená kaše (obs.al.č.1,1a,3,7)
Mrkvový salát
Ovocný nápoj, voda s citrónem, bílá káva (obs.al.č.7)


Čtvrtek (20.2. 2020)
Polévka brokolicová krémová (obs.al.č.1,1a,7)
I. Krůtí játra na cibulce, dušená rýže (obs.al.č.1,1a)
II. Kuskus s kuřecím masem a zeleninou, rajče (obs.al.č.1,7,9)
Jogurt (obs.al.č.7)
Voda, ovocné mléko, čaj s citrónem (obs.al.č.7)


Pátek (21.2. 2020)
Polévka zeleninová s červenou čočkou (obs.al.č.1,7,9,)
I. Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Zeleninové lečo s vejci, vařené brambory (obs.al.č.3)
Sirup, voda s citrónem, mléko (obs.al.č.7)