ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2020
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (10.2. 2020)
Polévka hrachová (obs.al.č.1,1a)
I. Škubánky s mákem (obs.al.č.1,7)
II. Rybí karbanátky, bramborová kaše, čalamáda (obs.al.č.1,1a,1d,3,4,7)
Ovoce
Sirup, voda s citrónem, mléko (obs.al.č.7)



Úterý (11.2. 2020)
Polévka zeleninová s kuskusem (obs.al.č.1,7,9)
I. Domažlické ragú, těstoviny (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Lasagne se špenátem a kuřecím masem (obs.al.č.1,1a,7)
Čaj ovocný, voda, ovocné mléko (obs.al.č.7)


Středa (12.2. 2020)
Polévka sicilská rybí (obs.al.č.1,1a,3,4,7)
I. Rizoto z krůtího masa, sýr (obs.al.č.1,7,9)
II. Fazolový guláš, pečivo (obs.al.č.1,1a)
Zeleninový salát
Džus, voda s citrónem, kapučíno (obs.al.č.7)


Čtvrtek (13.2. 2020)
Hovězí vývar s nudlemi (obs.al.č.1,1a,3,9)
I. Hovězí svíčková na smetaně, špaldový knedlík, brusinky (obs.al.č.1,a,c,d,e,3,7,9)
II. Zapečené těstoviny s brokolicí a sýrem (obs.al.č.1,3,7)
Čaj s medem, voda


Pátek (14.2. 2020)
Polévka z fazolových lusků (obs.al.č.1,1a,7)
I. Sekaná pečeně, vařené brambory, kyselá okurka (obs.al.č.1,a,c,d,e,3,7)
II. Smažené žampióny, vařené brambory, tatarka (obs.al.č.1,1a,3,7)
Moučník (obs.al.č.1,3,7)
Sirup, voda s citrónem, ochucené mléko (obs.al.č.7)