ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2020
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (24.2. 2020)
Polévka kapustová (obs.al.č.1,1a)
I. Staropražské pečené kuře, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Vepřové na kmíně, těstoviny (obs.al.č.1,1a)
Hlávkový salát
Ovocné mléko, sirup, voda s citrónem (obs.al.č.7)


Úterý (25.2. 2020)
Polévka frankfurtská s bramborem (obs.al.č.1,3,7,13)
I. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (obs.al.č.1,3,7,13)
II. Bulgur s kuřecím masem a zeleninou (obs.al.č.1,1a,7,9)
Čaj ovocný, voda


Středa (26.2. 2020)
Polévka zeleninová s těstovinou (obs.al.č.1,3,7,9)
I. Moravský vrabec, dušené zelí, vícezrnný knedlík (obs.al.č.1,a,c,d,e,3,7,12)
Džus, voda s citrónem, kapučíno (obs.al.č.7)


Čtvrtek (27.2. 2020)
Polévka fazolová (obs.al.č.1,1a)
I. Čína z krůtího masa, dušená rýže (obs.al.č.1,1a)
II. Obalovaná brokolice, vařené brambory, bylinkový dip (obs.al.č.1,1a,3,7)
Ovoce
Čaj s citrónem, voda, mléko (obs.al.č.7)


Pátek (28.2. 2020)
Polévka z vaječné jíšky (obs.al.č.1,1a,3,9)
I. Rybí filé na ajvaru, bramborová kaše (obs.al.č.1,1a,4,9)
II. Čočka po srbsku, pečivo (obs.a.č.1,1a)
Zeleninový salát
Ovocný nápoj, ochucené mléko, voda (obs.al.č.7)