ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE




Archiv článků: 2019
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (21.1. 2019)
Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky (obs.al.č.1,7,9)
I. Bramborové šišky s mákem (obs.al.č.1,3,7)
II. Vepřové maso na kmíně, těstoviny (obs.al.č.1,3)
Ovoce
Kakao, voda s citrónem, sirup (obs.al.č.7)


Úterý (22.1. 2019)
Polévka dýňová (obs.al.č.1,7)
I. Špagety s vepřovým masem a boloňskou omáčkou (obs.al.č.1,3,7,9)
II. Gnocchi se špenátem a kuřecím masem (obs.al.č.1,3,7)
Smetánek (obs.al.č.7)
Čaj ovocný, voda, bílá káva (obs.al.č.7)


Středa (23.1. 2019)
Hovězí vývar s fritátovými nudlemi (obs.al.č.1,3,9)
I. Marinované hovězí maso v zelenině, vařené brambory (obs.al.č.1,3,7,8,9)
Míchaný listový salát
Džus, voda s citrónem, bílá káva (obs.al.č.7)


Čtvrtek (24.1. 2019)
Polévka sýrová krémová (obs.al.č.1,7,9)
I. Kuře po baskitsku, dušená rýže (obs.al.č.1,1a,7)
II. Luštěninové rizoto s kroupami a bulgurem (obs.al.č.1,7,9)
Ovocná přesnídávka
Čaj bylinkový, voda


Pátek (25.1. 2019)
Polévka z červené čočky a zeleniny (obs.al.č.1,1a,3,4,9)
I. Smažené rybí filé, bramborová kaše (obs.al.č.1,3,4,7)
II. Květák zapečený s rajčaty, vařené brambory (obs.al.č.3,7)
Salát z červené řepy s balkánským sýrem (obs.al.č.7)
Ovocný nápoj, voda, ovocné mléko (obs.al.č.7)