ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE




Archiv článků: 2019
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (18.3. 2019)
Polévka květáková (obs.al.č.1,1a,3,7)
I. Vepřová kotleta na žampiónech, dušená rýže, hlávkový salát (obs.al.č.1,1a)
II. Krupicová kaše s kakaem (obs.al.č.1,3,7)
Sirup, voda s citrónem


Úterý (19.3. 2019)
Polévka bramborová (obs.al.č.1,1a,9)
I. Čočka po srbsku, pečivo (obs.al.č.1,1a)
II. Špekové knedlíky se zelím (obs.al.č.1,1a,3,7,12)
Ovoce
Čaj s citrónem, ovocné mléko, voda (obs.al.č.7)


Středa (20.3. 2019)
Zeleninová polévka s pohankovými vločkami (obs.al.č.1,7,9)
I. Kuřecí roláda, dušená mrkev, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,3)
Jogurt(obs.al.č.7)
Ovocný nápoj, voda s citrónem, horká čokoláda (obs.al.č.7)


Čtvrtek (21.3. 2019)
Drůbeží polévka se sýrovým kapáním (obs.al.č.1,3,7,9)
I. Hovězí guláš, špaldový knedlík (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Krůtí maso na kmíně, dušená rýže (obs.al.č.1,1a,7)
Ovoce
Čaj ovocný, mléko (obs.al.č.7)


Pátek (22.3. 2019)
Polévka hrstková (obs.al.č.1,1a,9)
I. Smažené rybí filé, bramborová kaše (obs.al.č.1,3,4,7)
II. Nudle se špenátem a kuřecím masem (obs.al.č.1,3,7)
Zeleninový salát
Džus, voda s citrónem