ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2020
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (20.1. 2020)
Polévka špenátová (obs.al.č.1,1a,7)
I. Chilli con carne, chléb
II. Bramborové taštičky plněné povidly, sypané strouhankou (obs.al.č. 1,1a,3,7)
Ovoce
Voda s citrónem, ovocné mléko (obs.al.č.7)


Úterý (21.1. 2020)
Polévka kmínová s vejcem (obs.al.č.1,1a,3,9)
I. Čína z kuřecího masa, dušená rýže (obs.al.č.1,1a)
II. Restovaná vepřová játra, vařené brambory, tatarka (obs.al.č.1,1a)
Šlehaný tvaroh s čokoládou (obs.al.č.7)
Čaj ovocný, voda mléko (obs.al.č.7)


Středa (22.1. 2020)
Polévka česneková krémová (obs.al.č.1,1a,3,7)
I. Rybí filé zapečené s kečupem a sýrem, vařené brambory s petrželkou (obs.al.č.4,7,12)
II. Zapečený celer se sýrem, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,3,7,9)
Hlávkový salát s ředkvičkami
Džus, voda s citrónem, bílá káva (obs.al.č.7)


Čtvrtek (23.1. 2020)
Hovězí vývar s kapáním (obs.al.č.1,3,7,9)
I. Segedínský guláš, špaldový knedlík (obs.al.č.1,1a,c,d,e,3,7,12)
II. Nudle s kuřecím masem a špenátem (obs.al.č.1,3,7)
Ovoce
Čaj s medem, voda


Pátek (24.1. 2020)
Polévka rajčatová s těstovinou (obs.al.č.1,1a,3,7)
I. Pečené krůtí maso, dušený hrášek s mrkví, vařené brambory (obs.al.č.1,1a,3,7)
II. Bulgur s vepřovým masem a červenou čočkou, kyselá okurka (obs.al.č.1,1a,7,9)
Sirup, voda s citrónem, kakao (obs.al.č.7)