ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2017
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (16.10. 2017)
Polévka špenátová (obs.al.č.1,3,7)
I. Boloňské špagety, sýr (obs.al.č.1,3,7)
II. Cizrna v rajčatové omáčce, kuřecí plátek (obs.al.č.1,6,12)
Mandarinka
Čaj s medem, voda s citrónem, bílá káva (obs.al.č.7)


Úterý (17.10. 2017)
Polévka česneková (obs.al.č.1,3)
I. Čevabčiči, vařené brambory s petrželkou, obloha (obs.al.č.1,3,7,10)
II. Vařené vepřové maso, křenová omáčka, houskový knedlík (obs.al.č.1,3,7)
Jogurt (obs.al.č.7)
Džus, voda


Středa (18.10. 2017)
Polévka z fazolových lusků (obs.al.č.1,7)
I. Domácí buchty s tvarohem a povidly (obs.al.č.1,3,7)
II. Rizoto po japonsku (obs.al.č.7,9)
Jablko
Čaj ovocný, voda, kakao (obs.al.č.7)


Čtvrtek (19.10. 2017)
Bramborová polévka (obs.al.č.1,3,7)
I. Rybí filé se sýrem, vařené brambory (obs.al.č.1,4,7)
II.Zapečené těstoviny se zeleninou (obs.al.č.1,3,7,9)
Zeleninový salát
Sirup, mléko, voda s citrónem (obs.al.č.7)


Pátek (20.10. 2017)
Drůbeží vývar s tarhoňou (obs.al.č.1,3,9)
I. Španělský ptáček, dušená rýže (obs.al.č.1,3,7)
II.Bramborový guláš, chléb (obs.al.č.1,9)
Čaj ovocný, ovocné mléko, voda (obs.al.č.7)