ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2018
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (19.2. 2018)
Polévka rajčatová s ovesnými vločkami (obs.al.č.1,9,12)
I. Sekaná pečeně, bramborová kaše (obs.al.č.1,3,7)
II. Kuskus s kuřecím masem a zeleninou (obs.al.č.1,9)
Mrkvový salát
Čaj ovocný, voda s citrónem


Úterý (20.2. 2018)
Hovězí vývar s kroupami (obs.al.č.1,9)
I. Srbská směs z krůtího masa, dušená rýže (obs.al.č.1,12)
II. Luštěninový karbanátek, vařené brambory, rajče (obs.al.č.1,3,4,7)
Džus, voda, ovocné mléko (obs.al.č.7)


Středa (21.2. 2018)
Polévka z rybího filé (obs.al.č.1,4,7,9)
I. Domácí buchty s tvarohem a povidly (obs.al.č.1,3,7,)
Jablko
Kakao, voda s citrónem, čaj ovocný (obs.al.č.7)


Čtvrtek (22.2. 2018)
Polévka z vaječné jíšky (obs.al.č.1,3,9)
I. Vepřová játra na cibulce, vařené brambory (obs.al.č.1)
II. Rybí filé na másle, vařené brambory s petrželkou (obs.al.č.1,4,7)
Ovocný jogurt (obs.al.č.7)
Sirup, voda, bílá káva (obs.al.č.7)


Pátek (23.2. 2018)
Polévka drožďová (obs.al.č.1,3,7,9)
I. Zapečené těstoviny s uzeným masem, kyselá okurka (obs.al.č.1,3,7,12)
II. Vařené vepřové maso, křenová omáčka, houskový knedlík (obs.al.č. 1,3,7)
Voda s citrónem, ovocná šťáva